במהלך השבוע שלפני חג הפסח השתתפתי במספר מפגשי מדריכים שמטרתם הכרות עם כלים טכנולוגים שונים. ברצוני לשתף אותכם בכלים ובתובנותי מהם.
בתחילת השבוע נפגשתי עם נציג מחברת אינטל. אינטל פיתחו שלושה כלי חשיבה פתוחים לשימוש מורים:
כלי אחד "רואים הגיון" כלי לשרטוט מפת סיבה ותוצאה. ניתן לשמור את המפות השונות ולבנות פרוטפוליו (תיק עבודות).
כלי שני "יוצרים חשיבות וסדר" נועד לסדר היגדים באופן היררכי על פי קריטריון דירוג שקבע המורה. ניתן גם ולהשוות בין עבודות תלמידים.
כלי שלישי "מאמתים ומעמתים" כלי לביסוס טענות, המורה יכול להגיב במקביל לעבודת הלומד, הלומדים יכולים לשתף בעבודתם חברים.
מההתנסות שלי בכלים, לדעתי, הם קלים להפעלה ומאוד ידידותיים למשתמש וכדאי להכיר אותם ולשלב אותם ביחידות הלימוד השונות.
כלים נוספים שהכרתי לעומק והתנסתי בהם הם:
הכלי BLOSSOM , שהוא כלי בתשלום, בעזרתו ניתן לערוך מצגות אינטרטקיביות ללומד.
הפלטפורמה של עת הדעת, שהוא כלי חינמי שניתן לבתי ספר בעלי תשתית להפעלת התוכנית. התוכנית היא בחלקה סגורה - מערכי שיעור מוכנים למורה, אם יכולת שינוי במערך של המורה (הוספה והורדה של תכנים).
שני הכלים הם כלים קלים לתפעול והמורים יכולים בקלות לשלב אותם בהוראתם. לשמחתי, שניהם כלים פתוחים, כלומר, המורה יכול ליצוק לתוכם תכנים בתחום הידע הנדרש.
אז איך המורה ידע במה לבחור???
לדעתי, שיש מגוון כלי הוראה מתוקשבים פתוחים-חינמיים, מה טוב! המורה יכול לבחור את הכלי המתאים בהתאם לצורך. לשמחתי, כלים רבים כיום הינם פתוחים וכך המורה יכול ליצור בכלי שאליו הוא הכי מתחבר מבחינה טכנולוגית ויכול ליצור עימו את אשר רצה ללמד את תלמידיו.
אני חושבת שלכל מורה צריך להיות בארגז הכלים שלו "עושר של כלים טכנולוגים שונים" והוא זה שיבחר לאחר הכרות והתנסות עם הכלי במה להשתמש. ככל שמורה יכיר יותר כלים הוא יוכל לגוון את הוראתו ויגרום ללמידה חוויתית, הבנייתית, מעניינת ומותאמת לתלמידים "הדיגיטאלים" שלנו.
קיימים מדריכים שונים באינטרנט המלמדים כיצד להשתמש בכלים השונים, ובשטח לא חסרים מומחים והשתלמויות. גם תלמידינו הם מומחים מצויינים שאפשר להעזר בהם ללא כל בושה.
אז קבלו המלצותי וצאו ללמוד כלים טכנולוגים כדי לגוון הוראתכם.
בהצלחה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה